Flat Future


Flat Future

Ik heb de Minor Arts & Interaction gevolgd in mijn derde jaar op het AKV St. Joost. In een groepje van vier mensen hebben we op een nieuwe, interactieve manier nieuws gebracht aan het publiek in de vorm van een app met minigames. Het werd een geslaagd project!

Game 1: Trace it!
Game 2: Pick it!
Game 3: Spin it!
Game 4: Drag it!

Een foto van de expositie op het AKV st Joost
Arts & Interaction

We hebben samengewerkt met de krant Trouw en mediabedrijf Submarine Channel. Het doel van ons project was om het nieuws uit de krant op een nieuwe, interactieve manier te brengen aan het publiek. We besloten een app te ontwikkelen. Voor deze app hebben we vier minigames gemaakt in het programma Unity. Naast vormgeven en animeren kwam hier ook wat programmeren bij kijken in C#. Daardoor was het een leuke uitdaging!

Een foto van de expositie bij TAC
Minigames

We hebben voor minigames gekozen om het publiek zo op een luchtige en informatieve manier bewust te maken over de energietransitie die moet plaatsvinden. De games hadden allemaal te maken met een bewuster leven. We maakten vier spelletjes. Bij “Draw it!” was het de bedoeling om zo snel mogelijk een huis isoleren. Bij “Spin it!” moest je zo snel mogelijk de gaskranen dichtdraaien. “Pick it!” ging over keuzes maken en bij “Shake it!” was het de bedoeling mannetjes van het boorplatform af te gooien. Als je de games won, zag je de wereld mooier worden. Als je het niet zo goed deed, smolt de aarde. Als afsluiter van de minor hadden we een expositie van een weekend in het Temporary Art Centre in Eindhoven.


Een afbeelding van de demo schermen
Bezoekers wilden de beste scores hebben!
Als cadeautje kregen mensen een envelop mee met zaadjes